woensdag 2 april 2008

Wilders ontmaskerd en Denia verdient een beter lot

In de laatste fase van het tweede kamer debat over de besluitvorming van de regering m.b.t. Fitna (want daar ging het eigenlijk over) werd de "geest" achter Wilders duidelijk. Hij is niet alleen "een bange man", zoals Pechtold zo fraai formuleerde, maar hij kan ook slecht tegen zijn verlies en hij kan dus liegen, dat het gedrukt staat. Hij zal nooit rekening gehouden hebben met de mogelijkheid, dat het kabinet opening van zaken zou geven over hetgeen eerder met hem (!) besproken is en hetgeen voor de regering aanleiding was om "ongerustheid" te etaleren. Bij die onthulling van een gespreksverslag ging ons blonde gevaar uit Limburg niet alleen door het lint maar viel hij tegelijkertijd door de mand!
Het getuigde van weinig moed zijnerzijds om niet inhoudelijk te reageren op hetgeen D'66 (uiterst sterke Pechtold), Groen Links (sterke Halsema) en de SP (als vanouds alerte Marijnissen)naar voren brachten. Deze drie fractieleiders kan hij ook niet aan. De plv fractieleidster van de PvdA (wat een intens zwak mens!) kon hij wel aan en die beende hij dan ook zorgvuldig uit, hetgeen slechts leidde tot nog meer gestotter aan de andere kant van de microfoon. Enfin, het ontbreekt de PvdA aan leiderschap en kracht en dat gaat ze bij de volgende verkiezingen zeer zwaar opbreken!
En nu maar hopen, dat al die Wilders-aanhangers tot "inkeer" komen en zich niet meer laten leiden door de meester-manupilator met cijfers. Want zijn "dreiging" met 4 miljoen moslims is natuurlijk a)demagogie van de bovenste plank en b)cijfermatige onzin. Maar ik vrees, dat zijn aanhang, die na Fortuyn een nieuwe "held" gevonden heeft, hem slechts zal gaan koesteren als "slachtoffer" van de "Haagse politiek". Hij wordt natuurlijk "gedemoniseerd"....
A propos, waar was Rita eigenlijk? Al op weg naar de pensionados in Denia, waar je voor veel geld met haar aan tafel kan? Meet-and-greet heet dat tegenwoordig. Juist nu er een onderwerp op de agenda stond, waar ze mee kon scoren, ontbrak ze weer eens.
Jammer van Denia overigens, die plek verdient toch een beter lot

Geen opmerkingen: