zondag 1 april 2012

Wilders gokt op nieuwe verkiezingen

De vraag is niet zozeer òf Wilders de stekker uit het gedoogakkoord gaat trekken, de vraag is slechts wanneer! Want Wilders wil de macht, ruikt de macht. Hij beseft heel goed, dat zeker het CDA nooit akkoord kan gaan met het fors snijden in de ontwikkelingssamenwerking (wat moeten al die zendelingen dan?), zoals hij zich ook maar al te goed realiseert, dat zowel VVD als CDA niet zullen instemmen met een euroreferendum. Maar hij kent ook de “onderbuikgevoelens” van heel veel Nederlanders, de Henken en Ingrids voorop. Niet voor niets is hij een fel anti-Europeaan (sinds hij zich als VVD’er zonder voorbehoud een voorstander van de euro toonde….), niet voor niets beweert hij herhaling, dat er minder geld naar ontwikkelingssamenwerking moet, dat de grenzen weer dicht moeten enzovoorts. Ik hoef zijn teksten hier niet eindeloos te herhalen, u kent de refreinen van zijn liedjes uit het hoofd.
Stuk voor stuk zijn de opvattingen geformuleerd in “oneliners”, waarvan hij weet, dat dat deel van de bevolking, dat zich vooral gestimuleerd weet door ontevredenheid en zich “bedreigd” voelt, gevoelig is voor die one-liners. Omdat die beantwoorden aan hun onderbuikgevoelens. Dus:
• Is de islam een bedreigende godsdienst, nee een ideologie
• Had er nooit een euro moeten komen, wat die heeft het leven fors duurder gemaakt
• Hadden de grenzen niet open moeten gaan, want dat heeft de massa-immigratie gestimuleerd en daarmee de criminaliteit verhoogd
• Mag de AOW- en pensioenleeftijd niet eerder omhoog
• Is de afschaffing/reductie van de hypotheekrenteaftrek onbespreekbaar
• Mag er niet getornd worden aan het ontslagrecht en de WW
Op al deze onderdelen zou elke politieke partij gericht beleid kunnen ontwikkelen, over al deze onderwerpen zijn forse discussies te voeren. Maar beleid en forse discussies zijn niet aan Wilders en de PVV besteed, die houden het liever op “oneliners”, tweets en vette koppen in de Telegraaf. Dat scoort beter en komt dichter bij de belevingswereld van Henk en Ingrid, die ik nu wel eens in het openbaar zou willen zien acteren. Dit echtpaar (of hebben ze een samenlevingscontract?) wordt zo vaak geciteerd, dat een nadere kennismaking boven aan mijn verlanglijstje staat. Laat ze eens optreden bij DWDD, bij P&W. Of desnoods bij Powned, zal ik daar ook maar eens (met frisse tegenzin, dat wel) naar kijken.
Ik houd het erop, dat Wilders nieuwe verkiezingen wil en daarbij veronderstelt, dat hij er sterker uitkomt. Dat blijkt weliswaar niet helemaal uit de peilingen, maar peilingen zijn ook maar peilingen. Met de hulp van de Telegraaf moet hij een end kunnen komen en als Hero nu maar echt zijn mond houdt over de echte herkomst van de PVV-financien , heeft hij geen ramp te vrezen. Natuurlijk zal hij wat last hebben van Diederik Samson en van Emile Roemer, maar die zullen inhoudelijk nog te weinig alternatieven voorhanden hebben om hem echt te kunnen bedreigen. Let op: bijtertje Pechtold zal hij in de campagne vriendelijk behandelen, evenals Mark Rutte en Jolanda Sap (is toch al een heel eind richting VVD en D66 opgeschoven). Hero Brinkman verdwijnt geheel van het toneel en gaat samenwonen met Rita Verdonk, die het gepraat met alleen de kippen een beetje moe is en wel graag een voormalig “crimefighter” onder de lakens heeft. En dan ontstaat er een nieuwe regeringsploeg van VVD, PVV, D66, GL en CU. Let maar op mijn woorden!

Bon Ton

1 opmerking:

tiki zei

Geweldig artikel,Ik ben benieuwd wat hij allemaal gaat gedogen?
Verraad aan zijn kiezers ligt hij niet over wakker denk ik.