vrijdag 20 februari 2009

Geert in Italie en "wakker Nederland"

Geert Wilders wordt in Italie wel toegelaten. Zie het bericht in de Telegraaf:

ROME - PVV-leider Geert Wilders is donderdagochtend zonder problemen Italiƫ binnengekomen. Dat heeft hij laten weten. Wilders zou in Rome een prijs ontvangen en zijn anti-Koranfilm Fitna vertonen, hetgeen hij ook gedaan heeft.

Voor 35 belangstellenden, heb ik begrepen.......

Dat in Italie iets anders gedacht wordt dan in Engeland, mag geen verbazing wekken met Berlusconi aan het hoofd. Overigens gaat het om het in ontvangst nemen van de Oriana Fallaci Free Speech Award. Oriana Fallaci, een bekend journaliste en schrijfster (die ook slaagde in het interviewen van PLO-leider Arafat) staat bekend om haar kritiek op de islam. Een "thuiswedstrijd" dus voor blonde Gert uit de polder. Misschien kan hij en passant ook even bij Benedictus langs fietsen om hem te wijzen op de pijnlijke ontkenning van de holocaust door die Engelse bisschop. Als je toch in de buurt bent...

Er moet een rechts "geluid" komen (ook al volgens Sorensen) ter compensatie van "de linkse kerk" in Hilversum. Nou is die kwalificatie, ook al vaak geuit door dezelfde Wilders, volkomen uit de lucht gegrepen en een product van "gekleurd naar dingen kijken", maar het verhindert mensen niet om dit vooroordeel overeind te houden. En mensen geloven het nog ook! Zo werd iemand afgelopen week op straat geinterviewd over de a.s. omroep "wakker Nederland". De mevrouw in kwestie beweerde zonder enige schroom of twijfel, dat Femke Halsema drie keer per week optrad bij Pauw & Witteman, dat dus ook "links" moet zijn. Die mevrouw kijkt dus nooit of kan niet zo heel goed tellen of heeft voortdurend de verkeerde bril op.
Ik maak me zorgen over de huidige ontwikkeling m.b.t. de publieke opinie. De uitingen van mensen als Wilders, Sorensen en evenzeer Verdonk zijn gevaarlijk, bevestigen de onterechte angst bij mensen. Zeker in deze tijd van een enorme financiele crisis (die iedereen raakt) en de neiging bij veel mensen om de oplossingen te zoeken in de makkelijkste richtingen (ontwikkelingshulp, publieke omroep, pensioenen, uitkeringen etc "als het mij maar niet raakt"...), is het zoeken naar slachtoffers gemakkelijk. Slachtoffers zitten dan uiteraard volgens Wilders, Sorensen, Verdonk en de hoofdredacteur van de Telegraaf (ook al zo'n enge man) bij de "linkse kerk". Wat dat dan ook moge zijn. Of bij de "vreemdelingen" of bij de "zwarten". Laten we juist in een tijd van crisis waakzaam en kritisch blijven en ons niet te gemakkelijk laten meeslepen door deze volksmenners, die steeds feller en brutaler worden in hun bewoordingen, kijk maar hoe bijvoorbeeld Wilders acteert in de Tweede Kamer.

Geen opmerkingen: