donderdag 1 april 2010

De PVV speelt het spel

Het loopt allemaal precies zoals je als nuchter denkende Nederlander zou mogen verwachten: De PVV zorgt er handig en geregisseerd voor zowel in Almere als den Haag buiten spel te blijven en de vermoorde onschuld te spelen. Zal nu uitvoerig en overal (ook in Rotterdam) gaan roepen, dat de "gewone burger" niet gehoord wordt en niet mag meebeslissen. Het is allemaal onderdeel van een bewuste regie. Want denk maar niet, dat er ook maar 1 PVV-bestuurder is, die niet aan het lijntje van Wilders loopt. Ik heb de moeite genomen om het boek "Undercover bij de PVV" te lezen van Karen geurtsen en Boudewijn Geels en kreeg een bevestiging van wat ik al vermoedde: er is geen visie binnen de PVV, geen toekomstgericht beleid. Er is slechts sprake van "management van de onvrede" en er gaat geen stuk of geen reactie de deur uit of Wilders moet er naar gekeken hebben. Let wel: je krijgt als je dit boekje gelezen hebt niet een beeld van de een of andere criminele organisatie of zo. Nee, je krijgt de indruk van een groep mensen, die maar door 1 ding gedreven wordt en dat is minachting van allochtonen en anders gelovenden. En een groep mensen, die niet uitblinkt in sociale intelligentie en/of kennis. Er is voor gekozen om de onvrede van een behoorlijk deel van de Nederlandse bevolking te mobiliseren, te gebruiken en te managen. Die onvrede is er natuurlijk en die is naar mijn stellige overtuiging vooral gebaseerd op twee dingen: economische onzekerheid respectievelijk achteruitgang en politieke besluiteloosheid. Die onvrede is natuurlijk niet getriggerd door hoofddoekjes. Of door hobby's als "subsidiering van anatolisch korfballen" (die vorm kende ik trouwens nog niet) zoals Wilders dat zo treffend weet te formuleren. En natuurlijk hebben we in dit land de fout gemaakt teveel allochtone culturen te isoleren in afzonderlijke woonwijken. Kunnen we ook iets aan doen, maar heeft tijd nodig. Maar de economische problemen worden natuurlijk niet veroozaakt door allochtonen of moslims. Die zijn voor 75% veroorzaakt door mensen met hele duren pakken, dure stropdassen en hele, hele dure auto's. En torenhoge hypotheekrente-aftrekken voor hun huizen van vele miljoenen.
Maar de PVV gaat door, ik voorspel het. De hoofddoekjes houden ze erin als grote boosdoeners, de cultuursubsidies moeten van tafel, de AOW moet 65 jaar blijven, de hypotheekrenteaftrek blijft bij Gert gehandhaafd en dat trekt stemmen genoeg om straks een gooi naar de macht te doen. En waar we dat van betalen? Van een halvering of 2/3 reductie van de ontwikkelingsuitgaven! Zoals de VVD trouwens ook doet. Oh ja, we leggen er ook nog wat asfalt bij, want dat rekeningrijden is natuurlijk flauwekul en kost de autogebruiker alleen maar geld en is ook nog eens een inbreuk op de privacy met die kastjes. Ik zou het verkiezingsprogramma voor de PVV zo kunnen schrijven. Het is alsof ik de concepten al gelezen heb! Maar trap er niet in, ze spelen een spel en dat doen ze slim, want Geert is wel blond, maar niet dom natuurlijk. En geil van de macht, die hij wellicht krijgt. Wellicht, want het spel is nog niet gespeeld en hij kan nog verliezen ook. Die kans om te verliezen wordt kleiner als de andere partijen (PvdA, VVD, CDA en D'66) doorgaan met het wekken van de indruk alsof het om "mannetjes" gaat. Alsof het om Cohen, Rutte, Balkenende, Pechtold zou gaan. Of om Femke. Of om Geert. Moe word ik van het dagelijkse opiniepeilen. Want daar gaat het niet om! Het gaat om de vraag wat politieke partijen echt willen. Het gaat om de vraag of politieke partijen ook vooraf al willen aangeven met wie ze willen samenwerken en met wie niet. Het gaat om duidelijke keuzes. Ik verzeker u, dat ook de PVV geen heldere keuzes zal aangeven. Maar zal blijven zeuren over "hoofddoekjes en linkse hobby's". Let op uw saeck!

Als "uitsmijter" nog even het bericht van de "geweldige" actie van de Almeerse PVV:

ALMERE - De PVV in Almere heeft de eerste schriftelijke vragen gesteld aan het college van Burgemeester en wethouders. Het is onderwerp is de subsidie aan de plaatselijke borduurclub Steek voor Steek.
De partij vindt het 'onwenselijk' dat subsidie en dus belastinggeld wordt gegeven aan een 'multicultureel hobbyproject' waaraan slechts twintig inwoners van Almere deelnemen, zo schrijft Omroep Flevoland.

Het gaat om een bedrag van 1450 euro. Ans Kits van Stichting Multiculturele Ontmoetingsprojecten zegt dat het om een eenmalige subsidie gaat. ,,Daar is 900 euro van besteed aan de huur van ons onderkomen en de rest aan materialen. Inmiddels mogen we gratis gebruik maken van de accommodatie als we het schoonmaken, dus afhankelijk van de gemeente zijn we niet meer'' zegt ze op de site van Binnenlands Bestuur.

Ze vindt de subsidie niet verspild. ,,Dankzij deze borduurclub zijn er al zes deelneemsters naar een inburgeringscursus gegaan. We hebben de vrouwen met een Nederlands paspoort laten zien hoe je moet stemmen, en die hebben dat voor het eerst in hun leven gedaan. Verder zijn er hechte vriendschappen ontstaan tussen autochtone en allochtone vrouwen, het is echt een groot succes. Nee, ook zonder dat bedrag van de gemeente gaat de handwerkclub gewoon door.¿¿ (BVDL)

Geen opmerkingen: