zondag 24 oktober 2010

We worden door Wilders gegijzeld

Zo langzamerhand wordt het duidelijk: Wilders heeft de Nederlandse bevolking compleet aan een touwtje. Niet alleen kan hij doen en laten met de regeringspartijen VVD en CDA wat hem goeddunkt, maar ook misbruikt hij de mening van degenen, die op hem gestemd hebben bij herhaling. Ik houd niet van politici, die alsmaar onderstrepen, dat ze "namens het volk" praten. Zeker niet als die politici Fortuyn (die overigens van dit 3-tal de meeste inhoud had, maar wel de geest uit de fles haalde), Wilders of Verdonk heten. Want die gebruik(t)en dat "volk" voor hun eigen hobby's.
Meteen na de start van het nieuwe kabinet, begon Wilders weer te orakelen over de kwestie van de dubbele paspoorten. Een onzinnige discussie, vind ik nog steeds, of het nu over Aboutaleb, Albayrak of over de nieuwe CDA-staatssecretaris van Zweedse origine gaat. Deze mensen hebben in de eerste plaats een Nederlands paspoort en ik heb en had nooit twijfels aan hun loyaliteit. Laat Wilders zich eens met echt belangrijke zaken bezig houden. Zoals ook de "grote" politicus Richard de Mos zich eens met zaken moet gaan bezighouden, die er toe doen in plaats van de grootst mogelijke onzinvoorstellen in te dienen over "allochtonenstops" bij voetbalverenigingen. Hoezo, discrimineert de PVV niet? Laat de sportorganisaties hun eigen problemen oplossen!
Wat veel en veel erger, zo niet gevaarlijker is, zijn de woorden, die Wilders bij herhaling roept over de rechtspraak in Nederland. Doodleuk beweert hij, dat miljoenen Nederlanders geen vertrouwen meer hebben in de rechtspraak als hij zou worden veroordeeld in het lopende proces. Hij gaat nog een stap verder: die miljoenen Nederlanders zouden zelfs bereid zijn de bijl te leggen aan de wortel van de onafhankelijke rechtspraak! Wat bedoelt hij daar nu precies mee? Moeten we toe naar een afhankelijke, naar een partijdige rechtspraak? Naar volksgerichten misschien? Naar publieke ophangingen? Naar spontane executies? Terecht heeft de president van de Hoge Raad zich zorgen gemaakt om de uitspraken van Wilders! A propos: Wilders kan toch gewoon in beroep als de uitspraak van de rechtbank hem niet bevalt?
Let wel, de rechbank in Amsterdam acteerde niet altijd even handig in het proces tegen Wilders, dat er voor mij beter niet had kunnen zijn, hoewel ook ergens getoetst mag, nee moet worden of bepaalde uitspraken van Wilders of van wie dan ook, strafbaar zijn of niet. Dat het huidige proces voor de gemiddelde Nederlander zonder een kandidaatsexamen nederlands recht al lang niet meer te volgen is, het zij zo. Maar dat de rechtspraak partijdig is, als Wilders wordt veroordeeld, is natuurlijk een gotspe in alle omvang. Wie is Wilders wel? Toch een doodgewone burger net als wij allemaal? Wat hij doet, is voortdurend de rechter(s) proberen te beïnvloeden met zijn kwalificaties. Nogmaals: handig was de rechter niet altijd, maar partijdig of nog erger "opzet"? Handig was het niet van die andere rechter om in discussie te gaan met de arabist Hans Jansen, overigens ook een type, dat hoog scoort op de lijst van "enge" mannen. Een goede tweede, zou ik zeggen. Handig was het niet van die rechter, maar opzettelijk proberen Jansen te beïnvloeden?
Wilders is er in korte tijd in geslaagd een gespannen sfeer in deze samenleving te realiseren, waarin de ene na de andere belediging en verdachtmaking de ether in wordt gegooid. De "kopvoddentaks" was de ergste. Ik word niet alleen onpasselijk van deze man, maar ook angstig. Want let maar op: "het" volk gaat zich straks steeds feller uiten, bevolkingsgroepen komen steeds feller tegenover te staan. Nog even en dan komen de knuppels van de zolders en uit de schuren. Nog even en de Telegraaf krijgt het helemaal voor het zeggen. Het "clubblad" van Wilders schudt de sfeer steeds meer op en Wilders doet de rest. Laten we in vredesnaam met z'n allen alert blijven!

2 opmerkingen:

Ineke zei

Ben het helemaal met je eens. Doodeng die man en gevaarlijk, het ergste is dat iedereen het ook nog gewoon gaat vinden en steeds meer mensen hem na lopen te bauwen.
Dat je nu steeds meer mensen hoort zeggen: Hij heeft wel gelijk. De rillingen lopen over mijn rug.
Als je ook alle reacties leest op krantenartikelen, het is niet normaal meer.
Eigenlijk zouden we geen woorden aan die man vuil moeten maken, maar helaas is het wel nodig.

tiki zei

Een goed artikel en we zijn het weer helemaal eens
Wat een gevaarlijke man ,Hoe komt het dat wij dat zo helder zien.
Hij is heus niet gek en weet dondersgoed waar hij mee bezig is
Elke dag krijgt hij weer gratis reclame voor zijn club. En dan elke dag weer die kop voor de TV.
Laten we toch hopen dat iedereen het gauw ziet,en niet als het te laat is.We krijgen steeds meer van die engerds.en de media werkt er aardig aan mee.
Jo