vrijdag 17 oktober 2008

De burgemeester van Rotterdam mag geen Ajax-supporter geweest zijn

Aboutaleb wordt burgemeester van Rotterdam, althans wordt voorgedragen aan de kroon. Meteen Sorensen van Leefbaar Rotterdam in beeld, gevolgd door onze nationale "trots", de PVDV van onze geblondeerd parlementslid uit het zuiden des lands. Sorensen maakt het meteen heel bont: hij had kunnen zeggen, dat hij zich als voorstander van een heus burgemeesters-referendum zal onthouden van advies en commentaar, maar nee, da's teveel gevraagd van onze vriend van Pim. A propos: Pim zou zeer content geweest zijn met Aboutaleb als kandidaat, dat meen ik zeker te weten. Ik heb niet zoals Sorensen "een lijntje met Pim", maar meen het denken van Fortuyn dus beter te begrijpen als Sorensen....
Hoe dan ook werd betoogd, dat de burgemeester van Rotterdam geen Amsterdammer zou kunnen zijn en zeker geen Ajax-supporter. Daar voegde de PVDV bij Pauw & Witteman bij monde van de uiterst intelligente mw Agema aan toe, dat twee paspoorten ook niet kon. Sorensen ging daar weer overheen, dat er geen vertegenwoordiger van een groepering, die overal moeilijkheden veroorzaakte (ook in Rotterdam) burgemeester zou kunnen worden. Kortom:
uitingen van de "hogere" vormen van discriminatie!
Ik begin dat gedoe in Rotterdam over Amsterdam (020) en Ajax een beetje zielig te vinden. Laat de Rotterdammers nu gewoon eens een beetje trots op zichzelf zijn, daar is alle aanleiding voor. Wees trots op wat je zelf bent en wat je zelf als stad bereikt hebt. Je moet het dan niet nodig hebben om je tegen een andere stad af te zetten en al helemaal niet tegen een voetbalploeg.....Het leven wordt toch niet bepaald door de resultaten van voetbalploegen....Als je daar je geluk vanaf laat hangen, tref je het zowel in Amsterdam als in Rotterdam als den haag momenteel erg slecht. Kun je beter een Groningse of Eindhovense kandidaat voor het burgemeesterschap zoeken.
Dat de Marokkaanse achtergrond van Aboutaleb een "hindernis" zou zijn, is natuurlijk helemaal van de zotte. Tot op heden heeft Aboutaleb daar weinig hinder van gehad en laten we nou eens ophouden met dit soort geleuter: de man is gewoon Nederlander (wat dat ook moge betekenen....) en heeft zijn sporen als wethouder en staatssecretaris best wel verdiend. Het enige dat je hem zou kunnen verwijten is, dat hij wel erg snel van job verandert, maar daar is-ie bepaald niet de enige in! Henk Kamp van de VVD is ook al weer snel vertrokken uit de Tweede Kamer. Kijk als Wilders veldwachter zou worden op Texel zou ik daar geen probleem mee hebben. En die Brinkman tegelijkertijd commissaris van politie op Aruba (want die weet vanuit zijn Nederlandse zetel moeiteloos misdrijven aldaar op te lossen!), da's pas zaligmakende carriereplanning.
Rotterdam: geef die man een kans, beoordeel 'm op z'n daden en slinger niet meteen de verkeerde worden de ether in. En Sorensen: stop nu eens met dat citeren van Pim, die dat niet meer kan bevestigen. En lees zijn boekjes nog eens na dan weet je, dat Pim Fortuyn helemaal geen probleem gehad zou hebben met deze benoeming.

1 opmerking:

lenie verloop zei

Helemaal mee eens Ton dat gel.. over die 2 paspoorten die man is inderdaad gew.Nederlander een prima kerel onze zegen heeft hij.
groetjes Lenie