donderdag 23 oktober 2008

Ach gut....

Ik probeer mij zo een voorstelling te maken wat zich op dit moment in diverse huis- of slaapkamers van grotere villa's in het land afspeelt......

"Maar Jacob, het zal toch niet waar zijn, dat jij die bonus niet krijgt. Je had het mij nog zo beloofd, dat je van die 1,5 miljoen mij in elk geval een nieuwe cabrio kado zou doen voor Sinterklaas. En hoe moet het nou met dat nieuwe paard, dat we Gertrud al beloofd hebben. Hoe kan het nou zijn, dat die Wouter Bos dat even regelt? Drie weken geleden zei je nog, dat "dat socialistische" rapalje niets over die bank van jou te zeggen zou krijgen! Je hebt toch ook nog die 115.000 opties. Oh, die zijn niets meer waard? Kunnen we ook nog onze nieuwe villa aan de Costa Blanca vergeten!"

"Maar Philippe, we zouden toch volgend jaar een nieuw jacht kopen. Daar had je na de vorige verzilvering van je 80.000 opties al een aanbetaling voor gedaan? Kan die Wouter Bos dan ook niet garant staan voor een lening voor de restant-betaling? Wij zijn toch ook slachtoffer van de krediet-crisis?"

"Maar Eugene, hoe moet het nu met de geplande verbouwing van onze villa in St. Tropez. De tuin-architect is al besteld, die is al aan het tekenen. De keukenboer is al wezen kijken en we hebben zijn ontwerp voor die nieuwe keuken van 6 x 6 meter toch al geaccordeerd? En ik kan toch niet zo maar die nieuwe jaccuzzi afbestellen? Die lui zien me aankomen voor een bedrag van € 25.000? Enne a propos: je gaat me toch niet vertellen, dat ook de gereserveerde cruise niet doorgaat. Zijn we eindelijk eens 3 maanden met z'n 2-en en komt meneer Bos vertellen, dat jij je bonus niet krijgt? Die je toch met dat harde werken van je zo verdiend hebt, honnepon? Zo'n Wouter kan toch niet met 1 pennestreek een streep halen door onze eerlijk verdiende pleziertjes. Laat-ie de ontwikkelingshulp maar verlagen... Maar Eugene, we kunnen toch op z'n minst voor die keuken en de jaccuzzi een bedragje lenen. Ons huis is toch in waarde gestegen? Oh is dat niet zo? En doet de bank een beetje moeilijk over een lening? Kun je niet beter een CEO-baan in het buitenland zoeken? Oh nee, zijn er geen vacatures meer voor bankmanagers in het buitenland?"

Zielig he? Moeten straks al die topmanagers toch naar het buitenland, maar daar hebben de regeringen ook al ingegrepen in de waanzinnige bonussen.... Naar de voedselbank dan maar? Als ze intussen gekeken hebben naar het programma van Renee en Natasja weten ze in elk geval de weg te vinden!

Geen opmerkingen: