zondag 28 februari 2010

Wilders schiet zichzelf in z'n voet

Het is eigenlijk wachten op het moment, waarop de PVV zichzelf gaat overschatten. Het moment bereikt, waarop men zich verkijkt op de effecten van eigen uitingen. Doorschiet en de "ware" geest onthult.
Dat lijkt nu gebeurd. Wilders immers stelde in Almere met genoegen vast welk "speerpunt" zijn partij in Almere en den Haag gekozen had! Dat is: weg met alle hoofddoekjes bij alle instanties van gemeentelijke aard of instanties/verenigingen, die zelfs maar € 0,01 subsidie van de gemeente/overheid ontvangt. Ik heb zelf absoluut niets tegen hoofddoekjes, begrijp ook niet wat anderen er tegen zouden moeten hebben. Burka's is een ander verhaal, je moet met elkaar kunnen communiceren en een burka verhindert dat. Maar een hoofddoekje? Vrouw-onderdrukkend? Onzin! Hoe lang is het eigenlijk geleden, dat vrouwen in Scheveningen en Katwijk rondliepen met een kapje?
Laten we duidelijk zijn: het historisch besef van Wilders, die zo graag onderstreept, dat we van oorsprong een christelijk-joodse traditie kennen, is uiterst gering. Want ook in die christelijk-joods traditie heeft dit land eeuwen nodig gehad om zich in geestelijk/moreel opzicht te ontwikkelen: onze christelijk/joodse beschaving heeft zich ontwikkeld en is niet meer 1 op 1 gebaseerd op de bijbels van destijds. Net zo min is het onzin om de islamieten te beschuldigen van "blind volgen" van de Koran. Ook binnen de islam is sprake van een ontwikkeling van verandering van opvattingen. Ik voorspel, dat de burka hier in Europa vanzelf verdwijnt en de vrouwen-emancipatie in de islamitische wereld vanzelf groeit. Overigens: de katholieke kerk heeft meer moeite met zich ontwikkelen, kijk maar eens naar de manier waarop in den Bosch wordt omgegaan met een homo-prins carnaval. Misschien kan Wilders zich vanuit het katholieke zuiden beter bezig houden met het "achterlijke" katholieke geloof dan met de bedreiging vanuit de islam....
Intussen is het speerpunt van de PVV in Almere en den haag natuurlijk ronduit een schande. Stel je voor: wij slagen er als accordeonvereniging in om een nieuw lid te werven, dat toevallig een hoofddoekje draagt. Zouden we, weet ik zeker bij Grandioso Con Anima totaal geen moeite mee hebben, maar we zijn vervolgen wel onze subsidie kwijt! Het moet toch niet gekker worden. Stel je voor: bij een amateur-voetbalvereniging met een vrouwenploeg wordt een Marokkaans meisje lid, dat toevallig ook een hoofddoekje draagt. De PVV haalt een streep door de bijdrage van de gemeente aan de bouw van het nieuwe clubhuis.
Voorzover dat al niet gebeurd was: de PVV valt voor mij definitief door de mand, laat eindelijk zijn ware gezicht zien. Moeten we niet op stemmen dus, houd die partij buiten de gemeenteraad!

Mocht u nog twijfels hebben: ik heb een paar citaten van de toespraak van Wilders van een paar dagen geleden in Almere, bij elkaar gezet. Sterkte bij het lezen, je wordt er acuut droevig van. Als deze minkukel het in ons land voor het zeggen krijgt, ga ik echt emigreren!

Onderdelen van de verkiezingstoespraak van Wilders in Almere:

Dit kabinet zou niet rusten voordat er op elke straathoek van Nederland een minaret staat en daartegenover een uitdeelkantoor van de sociale dienst. En ik moet toegeven: ze hebben goed hun best gedaan. BalkenendeBos heeft zijn beloften gehouden. Nog nooit was de toestroom van immigranten zo groot en nog nooit werden er zoveel vreemdelingen toegelaten. Dit kabinet brak record op record. Als massa-immigratie een olympische sport was geweest, dan was Balkenende succesvoller geweest dan Sven Kramer, Mark Tuitert en Ireen Wust bij elkaar.

Ook bij de SP is het een grote puinhoop. Arme Agnes. Ze wil zo graag, maar ze mag maar zo weinig van voorzitter Jan. Elke dag eten ze samen en dan schrijft Agnes op in een schriftje wat Jan nu weer vindt dat ze moet doen. En dat doet ze dan.

Dat is een heel ander verhaal van de Partij van de Arbeid. Kijk eens waar dit PvdA-VVD-college uw geld aan wil uitgeven. Allemaal rare multiculti-subsidies. Turks macrameën, Marokkaans hinkelen, Anatolisch korfballen, Arabisch vingerverven – ze weten van gekkigheid niet waar ze uw geld aan moeten uitgeven. Almere heeft bijvoorbeeld zijn eigen Dag van de Dialoog, ik wist niet wat ik hoorde. Duizenden jaren lang gingen mensen, als ze dat wilden, gewoon met elkaar in gesprek. Bijvoorbeeld bij een kopje koffie. Maar in de stad van Annemarie Jorritsma werkt dat anders. Daar gaat de subsidiekraan open en gaan mensen onder leiding van de gemeente met elkaar praten.

En ik heb nog goed nieuws voor u. Ik hoorde van onze lijsttrekkers uit Almere en Den Haag, Raymond de Roon en Sietse Fritsma wat de belangrijkste inzet zal worden voor de collegeonderhandelingen in Almere en Den Haag na 3 maart. Dat is een verbod op hoofddoekjes in gemeentelijke instellingen en alle andere instellingen, stichtingen of verenigingen die ook maar één eurocent subsidie van de gemeente ontvangen. Een onmiddellijk hoofddoekjesverbod dus, weg met dat voor vrouwen vernederende islamitische symbool. En voor alle helderheid: dat geldt dus niet voor kruisjes of keppeltjes want dat zijn symbolen van religies die behoren tot onze eigen cultuur en niet zoals hoofddoekjes een teken zijn van een onderdrukkende totalitaire ideologie.


Ach, Wilders zou wellicht een verdienstelijk cabaratier kunnen zijn, maar als premier zal hij straks in dit land een enorme onderlinge haat genereren. Waarom hij zo evident anti PvdA is? Omdat-ie net als tante Rita, die de ondernemers wil verlossen van de "zware" belastingplicht, gewoon van de VVD afkomstig is en helemaal niet van gewone burgers houdt. Ik blijf pleiten voor een combi van VVD, Groen Links en D'66. Geleid door Neelie...

Geen opmerkingen: